• Gallery

March 29, 2024

Ağız kokusu

Ağız kokusu, çeşitli nedenlerle olabilir ve bu nedenlerden herhangi biri sosyal çevrelerden dışlanmasına neden olabilir. Niye ya? Çünkü hiç kimse nefesi kesilmiş insanlarla konuşmaktan hoşlanmaz. Kötü kokulu bir nefesi olan biriyle hiç konuştuysanız, o zaman sürekli olarak nefesi nefesinde nefes alırken konuşmaya devam etmenin ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Şimdi, nefesi kesilmiş bir kişi olduğunuzu hayal edin. Bu ne kadar utanç verici?

Ağız kokusu, diş hekimlerinin ağız kokusunu tanımlamak için kullandığı bir terimdir. İnsanlar, yedikleri veya içtikleri veya hatta sigara içtikleri bir şey nedeniyle nefesi kötü olabilir ve genellikle ağızları iyice durulayın ya da dişlerinizi fırçaladıktan sonra durulanır. Bununla birlikte, kronik ağız kokusu tipik olarak ağız hijyeni kötüdür, bu da dişlerini düzenli olarak fırçalamayan veya tedavi edilmeyen bir oral durumu olan bir kişinin ne kadar ağız yıkamasına bakılmaksızın kötü bir nefes alacağı anlamına gelir.

Best Smile Turkey olarak, kötü nefesin nedenlerini anlıyoruz ve kötü nefesinizi hafifletecek bir çözüm bulmanıza yardımcı olmak istiyoruz. Diş temizliği ve sözlü testler, kötü nefesinize neyin neden olduğunu tespit etmemize yardımcı olabilir, böylece doğru ve hızlı bir şekilde tedavi edebiliriz. Nefes darlığı varsa ve çözüm ya da bir çözüm arıyorsanız, bugün randevu almak için 0090 5533 877 999 numaralı telefondan Best Smile Turkey'i arayın.

Ağız kokusunun gelişmesinin en yaygın yolu, yediğimiz yiyecekler ve içtiğimiz sıvılardır. Örneğin, soğan, sarımsak, peynir, pastırma, kimchi, soda ve bira, ağız kokusuna neden olabilir. Bu maddelerden herhangi biri bir kez tüketildiğinde, bu maddelerdeki yağlar kan dolaşımına emilir ve akciğerlere süzülür, bu da gıdalar vücudunuzu tamamen terk edinceye kadar bu yiyeceklerden gelen korkak kokunun her nefeste taşınmasına neden olur. Ağız kokusunun diğer nedenleri arasında şunlar vardır:

Kuru ağız
Sigara içmek
Kötü Diş Hijyeni
Ağız Hastalığı
Akciğer Enfeksiyonları
Böbrek hastalığı
Ağız kokusunu önlemek, göründüğü kadar zor değildir. Aynı zamanda, o kadar kolay değil çünkü biraz çaba gerektirecek. Örneğin, günde iki kez dişlerinizi fırçalamak mutlak bir zorunluluktur. Diş eti çizgisi, dişlerin önü ve arkası ve dil dahil tüm ağzı fırçaladığınızdan emin olun. Diş ipi kullanımı aynı zamanda dişlerin arasına sıkışan yiyeceklerin de çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Yiyecek dişlerin arasına sıkışdığında, çürür ve kötü nefes tezahür etmeye başlayabilir. Meyveler, içlerinde bulunan asitler, vitaminler ve besinler nedeniyle ağız kokusunu iyileştirmenin harika bir yoludur. Unutmayın, bir şey yedikten sonra, güne devam etmeden önce ağzınızı suyla çalkalamak iyi bir uygulamadır.

Ağız kokusu, sosyal angajmanınızın sonu olmak zorunda değildir ve ağız sağlığınızı iyileştirmek için belirli adımlar atılması halinde sonsuza kadar kalacak bir şey değildir. Nefes darlığı varsa ve çözüm ya da bir çözüm arıyorsanız, bugün randevu almak için 0090 5533 877 999 numaralı telefondan Best Smile Turkey'i arayın.