• Gallery

March 28, 2024

Dişlerinize Yardımcı Olan Yiyecekler

Bir gülümseme, insanların size tanıtıldıklarında fark ettikleri ilk özelliktir. Güzel gülümsemelerin hepsinde parlak ve sağlıklı dişler olan ortak bir faktör vardır. Ama nasıl böyle olurlar? Dişler, günlük tükettiklerimizden sağlıklı kalabilir. Aslında, yediğimiz yiyecek hem diş çürümesi hem de ağız sağlığı için en yaygın nedendir. Şeker, soda, alkol ve sigara gibi maddeler dişlere çok zarar verebilir ve hatta diğer ağız sağlığı sorunlarına neden olabilir. Amerikan Diş Hekimliği Birliği’ne (ADA) göre, sağlıksız beslenmeyi reddeden bir insanın ilk yönü ağız sağlığıdır.

Ağız sağlığınızın diyetinizden etkilendiğini düşünüyorsanız, bugün diş muayenesi için bir randevu almak için 0090 5533 877 999 numaralı telefondan Best Smile Turkey'i arayın.

Best Smile Turkey'de diş hekimimiz, ağzınızı sağlıklı tutmak ve o gülümsemenin parlamasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapar. Bu yüzden pozitif ağız sağlığı konusunda yardımcı olabilecek gıdaların bir listesini hazırladık. Aşağıda, sağlıklı beslenmenizi sürdürmenize ve dişlerinizi güçlü tutmanız için ağzınızı sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilecek gıda maddelerinin bir listesi bulunmaktadır.

Peynir

Peynir, gıda dünyasında diş ve diş minesini güçlendirmeye yardımcı olmak için kalsiyum ve protein bakımından zengin maddelerden biridir. Ortodonti araştırması, peynir yemenin diş çürümesi riskini azaltmak için bir kişinin ağzındaki pH dengesini artırabileceğini buldu.

yoğurt

Peynirlere benzer başka bir süt ürünü olarak yoğurt, kalsiyum ve protein bakımından oldukça yüksektir; bu, diş ve diş minesinin güçlendirilmesine yardımcı olabilir. Bununla birlikte, yararlı bakteriler (probiyotikler) iyi bakterilerin oyuklara neden olan kötü bakterileri bastırmasına izin vererek diş etlerine fayda sağlayabilir. ve zayıf ağız sağlığı. Şekersiz şekersiz yoğurtlar çoğu diş hekimi tarafından önerilmektedir.

Yapraklı Yeşiller

Yapraklı yeşil sebzeler genellikle en sağlıklı yiyecek listelerinin bir parçasıdır çünkü vitamin ve mineral doludurlar ve kalsiyum oranı yüksektir. Yapraklı yeşillerde ayrıca sakız hastalığına karşı savaşabilecek folik asit ve B vitamini bulunur. Ispanak ve lahana deneyin.

Elmalar

Elmalar, büyük bir lif, su ve tatlılık kaynağıdır. Bir elma yerken, kişi ağızlarında daha fazla tükürük üretir, bu da kötü bakterileri ve küçük gıda parçacıklarını durulamaya yardımcı olur. Elmalar da lif bakımından zengindir ve bu da sağlıklı diş etlerine katkıda bulunur.

Havuçlar

Havuçlar ayrıca lifle doludur ve oyuk riskini azaltmak için tükürük üretimini artırabilir. Havuç aynı zamanda bağışıklık sistemini destekleyen ve bir kişinin ağız sağlığını da etkileyebilecek hastalıklardan koruyan mükemmel bir A vitamini kaynağıdır.

Su

İyi ağız sağlığını desteklemek için tükettiğiniz yiyeceklerin farkında olmanın yanı sıra, tükettiğiniz sıvılara dikkat etmek de önemlidir. Şeker, şekeri olmadığı ve meyve suyu, soda ve alkol gibi kalorileri içermediğinden, bir kişinin sağlığının her yönü için en iyi içecektir.

Ağız sağlığınızın diyetinizden etkilendiğini düşünüyorsanız, bugün diş muayenesi için bir randevu almak için 0090 5533 877 999 numaralı telefondan Best Smile Turkey'i arayın.