• Gallery

April 19, 2024

Çikolatanın Riskleri ve Yararları

Çikolata tatillerinde en popüler tatlılardan biridir, özel günler. Hayat o kadar iyi gitmiyor olsa da, çikolata kalp kırılmasının acısını ya da stresli bir haftayı hafifletmek için rahatlatıcı bir atıştırmalık olabilir. Suçluluk zevkinin yanı sıra, çikolata dişleriniz ve vücudunuz için bazı sağlık yararlarına sahip olabilir. Hadi daha yakından bakalım.

Medical News Today'de yayınlanan bir raporda, ortalama bir Amerikan tarafından “her yıl yaklaşık 4,5 kg çikolata” tüketildiğini belirtti (medicalnewstoday.com, 2015). Bunu yılda ne kadar tüketildiğine dair bir perspektif ortaya koyarsanız, bu yılda yaklaşık 10 kilo çikolatadır. İşte bu yüzden çikolatanın dişlerinize ve vücudunuza ne yaptığını bilmek iyi bir fikirdir.

Çikolata Faydaları

Kakao çekirdeği çikolatadaki ana bileşendir ve flavanoller gibi antioksidanlar içerir. Flavanoller, iltihaplanmaya karşı savaşmaya, vücuttaki serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olan ve Gıda ve İlaç İdaresi'ne göre sağlıklı kan akışını bile teşvik edebilen bitki bazlı bir besindir. Bazı çalışmalar, çikolatanın beyin bilişini iyileştirmeye, kolesterolü düşürmeye, kan basıncını düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bu teyit edilmeden önce yapılacak önemli miktarda araştırma var. Bir fayda, insanlar koyu çikolata yerken, koyu çikolatadaki yüksek miktarda kakao nedeniyle kendilerini daha iyi hissetmeye başladıkları kesindir.

Çikolata Riskleri

Çikolatanın şeker için hızlı bir kaynak olduğu açıktır. Bununla birlikte, bazı çikolatalar aynı zamanda sağlığınızı tehlikeye atabilecek daha fazla miktarda kalori ve doymuş yağ içerir. Sütlü çikolata ile koyu çikolatadan daha yüksek risk vardır. Bunun nedeni, süt çikolatasında diş çürümesine, yüksek kolesterol ve diğer ilgili sağlık koşullarına katkıda bulunan daha az gerçek kakao ve daha fazla süt tozu ve şekeri olmasıdır. En kötü çikolata türü beyaz çikolatadır, çünkü kakao içermez ve ağırlıklı olarak şeker, süt tozu ve doymuş yağdan yapılır.

Çözümler

Tatlıların ve çikolata tadının ne kadar iyi olduğunu hepimiz biliyoruz, ama çok fazla yemek, sağlığınızla ilgili ciddi sorunlara neden olabilir. Şekerin dişlerinizde uzun süre rezonansa girmesine izin verirseniz, şeker dişlerinizi çürümeye başlar. Çikolatanın oyuklara neden olmasının nedeni, tüketilen çikolatanın miktarı ve ağız hijyeni ihmalidir. Neyse ki, çikolata yemekten diş çürümesine karşı savaşmanın yolları var. Herhangi bir sorunu önlemenin bir yolu, şekerli ürünleri yedikten sonra ağzınızı suyla durulamaktır. Ayrıca, günde en az iki kez fırçalamak ve günlük diş ipi kullanmak da dişlerinizde saklanan şeker miktarını azaltmaya yardımcı olabilir. Bundan başka, florür içeren oral durulama ile durulamayı düşünün, kapsamlı diş muayeneleri ve profesyonel temizlik için Fremont / Tracy'deki Mission Peak Dental Care'i düzenli olarak ziyaret edin. Bugün bir randevu almak için 0090 5533 877 999’dan Best Smile Turkey’i arayın.